Welkom bij World Paper

Worldpaper is een bedrijf wat handelt in vrijwel alle soorten karton en papier. Kantoorhoudend, opslag en distributie verzorgt vanuit Oude Pekela, waar het papier in vier loodsen wordt opgeslagen. De totale opslagcapaciteit is ca 23.000 m2. Vanuit deze loodsen worden de klanten just in time bediend. Op deze website vindt u informatie over onze organisatie en onze producten.

Over World Paper

World Paper is in 1994 opgericht door Dhr. C. van der Laan. Het bedrijf begon als agent voor diverse bedrijven. Door de talloze contacten die in de daarop volgende jaren werden opgebouwd, heeft de directeur besloten om op eigen basis de inkopen en verkopen te verrichten. Daarbij werd ook de keuze gemaakt om een bepaalde voorraad aan te houden. Eerst werd de opslag bij een externe partij geregeld, gelokaliseerd in Delfzijl. Naarmate het bedrijf begon te groeien werd besloten om de opslag voor eigen rekening te nemen. In Oude Pekela werd de eerste eigen opslagplaats gekocht. Door de jaren heen werden er nog drie opslagplaatsen bij gekocht allen in Oude Pekela, ook werd het kantoor verplaats naar Oude Pekela. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal handelshuis met agenten in diverse continenten. Het bedrijf koopt en verkoopt papier en papier gerelateerde producten over de hele wereld. Bijna al onze producten worden in Oude Pekela in containers verladen voor verscheping over de hele wereld.

Tot onze belangrijkste afnemers behoren onder andere de papier- en kartonindustrie, grafische industrie, en talloze andere bedrijven actief in de papier recycling, de papier- of de kartonindustrie. Door onze door de jaren heen opgebouwde vakkennis en expertise op het gebied van papier zijn we uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende ondernemingen in onze branche.

Soorten producten

Oud papier

De verschillende soorten oud papier die wij verhandelen zijn o.a.:

– NDLK
– Bont
– Kraft
– Karton
– Tabaksdozen

Papier

De verschillende soorten papier waarin het bedrijf handelt zijn o.a.:

– Testliner
– Fluting/ Wellenstof
– Kraftliner
– Gekleurd kraft
– Kraft (bruin)
– Kraft (wit)
– Greach Proof
– Houtvrij Wit
– Gestreken Houtvrij
– Rotatie
– Tissue

Karton

De verschillende soorten karton waarin het bedrijf handelt zijn o.a.:

– Duplex
– GC
– WP Board
– Grijs
– SBS
– Carrierboard

Diensten

Pers

Sinds begin 2014 beschikt het bedrijf over een pers. Met deze pers worden verkeerde of kapotte balen opnieuw geperst. De pers is een Bollegraaf HBK 25 balenpers met voorpersklep.

Zaagmachine

We hebben een zaag om rollen die te lang zijn te zagen. De maximale diameter die wij kunnen zagen is 150 cm.

Contact

Bezoekadres
Worldpaper b.v.
AA-stroom 38
9665 SK, Oude Pekela

Telefoon: +31 (0)597 415122
Mail: wp@worldpaper.nl

Postadres
Postbus 249
9670 EA Winschoten

© Copyright - Worldpaper